Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Συνεχίζεται η δράση " Μαθαίνω για την ανακύκλωση".


   Η δράση της  Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ  " Μαθαίνω για την ανακύκλωση", συνεχίζει την ενημέρωση στο επόμενο δημοτικό σχολείο της Κέρκυρας. Έτσι λοιπόν, οι εθελοντές μας, στις 22/05 και 23/05, θα ενημερώσουν τους μαθητές του 7ου Δημοτικού! Την περασμένη εβδομάδα,, ενημερώθηκαν οι μαθητές του 13ου Δημοτικού με μεγάλη επιτυχία!
   Η παρουσίαση θα γίνει από εθελοντές της ΜΚΟ, θα ξεκινήσει με την προβολή ενός βίντεο που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό, που εξηγεί στα παιδιά πως κάνουμε ανακύκλωση, τι υλικά ανακυκλώνονται, πόσο μεγάλη σημασία έχει να μην ρυπαίνουμε το περιβάλλον και επίσης οδηγίες και συμβουλές για διάφορα υλικά που πρέπει να ανακυκλώνουμε και χρειάζονται προσοχή! Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους μαθητές, ερωτήσεις- απαντήσεις, για να λυθούν όλες οι απορίες των παιδιών. Μετά το τέλος της ενημέρωσης, θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής σε όλα τα παιδιά και θα μπουν και κάδοι ανακύκλωσης μέσα στα σχολεία.  
    Τέλος, εκτός από τα παιδιά, θα δοθούν ειδικά φυλλάδια και συμβουλές στους δασκάλους και το προσωπικό καθαριότητας του σχολείου, ώστε να ακολουθήσουν μια ενιαία πολιτική και συμπεριφορά σε αυτό το θέμα που μας αφορά όλους μας!

   Πιστεύουμε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον μας και πρέπει να έχουν σωστές βάσεις για βασικά θέματα της καθημερινότητας μας, όπως είναι αυτό των απορριμμάτων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου