Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ

Κερκυραίων Πρωτοβουλία  ΜΚΟ
Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ο πρώτος τόνος από πλαστικά καπάκια είναι πλέον γεγονός!


  Πριν από λίγους μήνες, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Κέρκυρας - Κερκυραίων Πρωτοβουλία ΜΚΟ, ξεκίνησε μια σημαντική προσπάθεια στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η προσπάθεια αυτή αφορούσε την εθελοντική συλλογή από πλαστικά καπάκια νερού & αναψυκτικών, με σκοπό την ανταλλαγή τους με αναπηρικά αμαξίδια για άτομα με κινητικά προβλήματα.

  Αρχικά είχαμε μιλήσει με τον σύλλογο παραπληγικών και κινητικά αναπήρων στο νομό Πέλλας και θα στέλναμε εκεί τα καπάκια μέσω των ΕΛΤΑ, που μας είχαν απαντήσει θετικά σε σχετική ερώτηση μας αν θα μπορούσαν να μας τα μεταφέρουν αφιλοκερδώς.
Στην πορεία βέβαια συναντήσαμε αρκετές δυσκολίες και καθυστερήσεις σε απαντήσεις, με τελικό αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η δωρεάν μεταφορά στο νομό Πέλλας.

   Ήδη όμως είχαμε ενεργοποιήσει πολλά σχολεία, αθλητικούς συλλόγους, καταστήματα, εθελοντές πολίτες και υπηρεσίες και η ποσότητα που συλλέξαμε άρχιζε να μεγαλώνει.

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι έχουμε πετύχει τον αρχικό μας στόχο, να συλλέξουμε 1 τόνο καπάκια
 ( περίπου 540.000 καπάκια), αλλά συναντούσαμε δυσκολία να τα στείλουμε στα Γιαννιτσά. Έτσι ήρθαμε σ' επαφή με κάποιους ευαισθητοποιημένους επαγγελματίες του νησιού μας, προκειμένου να πετύχουμε την πιο συμφέρουσα προσφορά για τη μεταφορά των καπακιών και τελικά βρέθηκε άνθρωπος που θα μας τα μεταφέρει έως την Θεσσαλονίκη. 

  Συνομιλώντας λοιπόν με διάφορες εταιρείες ανακύκλωσης, το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η δράση αυτή δεν έγινε μια φορά και σταματά, αλλά θα γίνει σε σταθερή βάση. Επιπλέον από εδώ και στο εξής θα μαζεύουμε όλα τα πλαστικά καπάκια ( όχι μόνο νερού & αναψυκτικών που ίσχυε έως τώρα), αλλά και από γάλατα, χυμούς, απορρυπαντικά, μπιτόνια κ.λ.π

Θερμή παράκληση να μην τοποθετείτε μεταλλικά καπάκια μαζί με τα πλαστικά.
 Έτσι λοιπόν η δράση συνεχίζεται, διαδώστε την σε συγγενείς, φίλους και γνωστούς και ας πάρουμε όσο πιο πολλά αναπηρικά αμαξίδια μπορούμε για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη!

Σημείωση: Τις προσεχείς μέρες θα στείλουμε τον πρώτο τόνο,γι' αυτό όσοι έχετε συλλέξει πλαστικά καπάκια και θέλετε να μας τα παραδώσετε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:

Wind      : 693 7255366

Vodafone: 695 1324892                                                             

Cosmote : 697 3793826

E-mail: kerkyraionprotovouliamko@yahoo.gr


Τονίζουμε ότι δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτή την δράση, χωρίς την βοήθεια όλων σας και ελπίζουμε να καταφέρουμε να βοηθήσουμε πολλούς Κερκυραίους που βρίσκονται σε πραγματική  ανάγκη για αναπηρικά αμαξίδια ή άλλα ορθοπεδικά είδη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου